18-05-10

Weekendje op hotel in Zeeland of de Belgische Kust

 

Vakantie in Zeeland of aan de Belgische Kust

hotels zeeland

Als je wat genoeg hebt van steden en zin hebt in een rustgevende vakantie omgeven door strand, zee en duinen, kun je altijd eens een hotel in Zeeland overwegen. Een vakantie Zeeland, dat is genieten van begin tot eind! De Nederlandse provincie op het water is een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en water. Schitterende vergezichten in de polders, talloze fiets-, wandel- en watersportmogelijkheden, vakantie in Zeeland is altijd top!

Vanuit Zeeland is een verblijf aan de Belgische Kust natuurlijk ook altijd een optie. Een weekendje Knokke is een aanrader voor wie houdt van familievakanties met een frivool, mondain en natuurlijk karakter. Of je nu kiest voor goedkope hotels kust of niet op je budget wil letten en eerder ten volle wil gaan voor luxe hotels kust, de Belgische Kust heeft van De Knokke tot De Panne bijzonder veel te bieden, 70 km prachtige kustlijn met bruisende badsteden, uitgestrekte duinenrijen, natuurreservaten, interessante (openlucht)musea, heerlijke restaurants, gezellige winkelstraten, evenementen, enz..

hotels de panne

Zonet interessant nieuws gekregen, ik mag van mijn baas gratis en voor niets een hotel aan de kust uitkiezen, hij kreeg van een vriend zomaar hotelspecials cadeau en kan zelf niet gaan. Ik denk dat ik zal gaan voor een van de hotels La Panne, hoewel een verblijf op hotel in Knokke ook altijd tot de mogelijkheden behoort.

Tip: waarom niet ook eens een weekendje weg in een van de vele hotels Londen overnachten?

 

08-07-09

Zalig genieten in een hotel in Aarlen (Zuid-België)

Ben net terug thuis gearriveerd van een heerlijke vakantie in een hotel in Aarlen, hoofdstad van de provincie Luxemburg en één van de oudste steden van België. Het bleek een zeer actieve stad op administratief gebied met talrijke Romeinse schatten. De natuur en de biodiversiteit (vooral aan te raden als je in hotel in Aarlen verblijft: het natuurpark "Haute Sûre et Forêt d'Anlier" van Martelange en natuurlijk ook het domein rond de Attertvallei) zijn echt fenomenaal. Ik probeerde ze af te wisselen met de vele uiteenlopende musea en het schitterende erfgoed dat een erg traditiegetrouw verleden verraadt.

De reiziger vindt tijdens een weekendje of langer in een hotel Aarlen een bijzonder divers patrimonium, talrijke musea, tradities en natuuroorden van biologisch en landschappelijk belang. De grensstreek rond Aarlen heeft al eeuwenlang erg belangrijke wegen gekend - de Romeinse heirwegen in het verleden en de Europese autosnelwegen vandaag de dag - en speelt nog steeds een culturele en commerciële rol, zoveel was duidelijk tijdens mijn paar dagen in dat Hotel Arlon. Echt heel veel mogelijkheden om tentoonstellingen mee te pikken, marktjes te bezoeken, galerijen te zien, voluit te genieten in ontspanningsoorden en vele schitterend gelegen hotels in Aarlen.

Ook in de aangrenzende gemeentes zijn langs de Rulles vele kastelen en romantische vijvers bewaard gebleven. Lahérie bijvoorbeeld, niet zo gek ver van mijn goedkoop hotel Aarlen heeft op schitterende wijze het typische karakter van een echt Ardeens dorp behouden. Ook Guirsch is erg de moeite waard, het is een van de oudste dorpen in de buurt van Aarlen, gelegen op de top van een heuvel en bijna volledig omringd door het Groothertogdom Luxemburg. In een van de hotels Aarlen centrum verveel je je nooit!

19:15 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reizen, genieten, hotel, overnachten, trip, hotels, aarlen |  Facebook |

04-06-09

Genieten in een hotel in Antwerpen

 

antwerpen3

Altijd al eens in een hotel in Antwerpen willen verblijven? Ik heb het net gedaan, en ik moet zeggen: weinig steden (en ik heb er al heel wat bezocht in mijn leven) konden me na amper één dag al zo bekoren. Antwerpen is de echte stedelijke deal, een verfrissend down-to-earth en erg levendige kosmopolitisch habitat gezegend met prachtige architectuur, trendy winkels, pubs, schitterende monumenten, Jazzclubs, geïnspireerde kunstwerken en heerlijke restaurant met het beste Belgische en multiculturele eten. Een weekendje of langer in een goedkoop hotel in Antwerpen centrum zou ik echt iedereen aanraden, simpelweg briljant wat je op korte tijd allemaal kunt meemaken. Antwerpen is de thuisbasis van de Vlaamse barokke meester Rubens, heeft niet alleen een schat aan fascinerende musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en prachtige architectuur, maar is ook doorspekt met een verfrissende combinatie van groene en stedelijke elementen. Zijn cultuur, geschiedenis, bruisende nachtleven en de wereldklasse winkelstraten zijn bovendien erg makkelijk te vinden en dankzij de uitstekende verbindingen door de lucht-, trein-, snelweg en zelfs water, liggen ze nooit echt ver van je hôtel à Anvers centre.

Antwerpen, een pocketsize metropool om U tegen te zeggen! Antwerpen, dochter van de rivier de Schelde en de tweede grootste stad van België .. De 500.000 inwoners noemen het de 'Metropolis' (Antwerpenaars staan er in België bekend om niet al te bescheiden te zijn, zo werd ook duidelijk tijdens mijn gesprek met de receptioniste van mijn luxe hotel in Antwerpen). Deze stad heeft zoveel verschillende facetten die het niet lang duurt om ondergedompeld te worden in haar schoonheid. Ook belangrijk om weten is dat Antwerpen de tweede grootste haven van Europa is (na Rotterdam). Bovendien is Antwerpen een prachtige stad met vele architectonische hoogtepunten, waarvan de meeste dateren uit de 16e (het gouden tijdperk van Antwerpen) en de 17e eeuw.

Mijn Hotel Antwerpen leek trouwens recht uit deze tijd afkomstig, heerlijk mooi historisch pand, voor een geschiedenisliefhebber als ik zowat de Gouden Graal. De verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog heeft helaas heel wat van de oude stad vernietigd Toch zijn er genoeg monumenten over om een paar dagen zoet mee te zijn. Het verleden is ook vertegenwoordigd door de vele schilderijen van Pieter Paul Rubens, die leefde in het Antwerpen van de vroege 17de eeuw. In mijn hôtel Anvers hing een schitterende replica van een van zijn meest beroemde werken, het leek net echt! Antwerpen is ook het diamantcentrum van de wereld. Wie dus verslingerd is aan deze blinkende steentjes zal tijdens zijn weekendje of langer in een van de hotels in Antwerp centre zeker aan zijn of haar trekken komen.

 

antwerpen4

De Diamantwijk is tevens ook het Joodse deel van de stad. De aanwezigheid van het 'Chassidische' joodse volk geeft de stad een uniek sfeer die niet snel gevonden wordt in andere grote Belgische steden. Ook Mode verdient een belangrijke plaats in Antwerpen. Dus ook de fashionista's zullen blij zijn om eens een paar dagen in een goedkoop hotel Antwerpen te spenderen. Tegenwoordig heeft Antwerpen een plaats tussen de grote mode-steden van de wereld verdiend dankzij de inspanningen van een groot aantal jonge Vlaamse modeontwerpers (bijvoorbeeld: Walter Van Beirendonck, Nadine Wynants, Ann De Meulemeester, Dirk Bikkembergs, Kaat Tilley en anderen). Om het hart van de Antwerpse mode te zien, loop dan eens in de buurt van de winkelstraat De Meir. Als je echt niet zonder mode kunt, boek dan een van de hotels Antwerpen in de buurt hiervan.

12-05-09

Genieten in een hotel in Amsterdam

 

amsterdam3

Wanneer je voor een weekendje of langer in een hotel in Amsterdam kiest, kun je gigantisch veel dingen gaan doen. Zo is een wandeling door het hart van Amsterdam de beste manier om de talloze attracties van de stad te gaan ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld het onvergetelijk mooie monument op de Dam, geflankeerd door het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerk) naar het westen en het Nationaal Monument ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog naar het oosten.

Tijdens mijn verblijf in een hotel in Amsterdam zag ik ze allemaal, en ik heb heel wat foto's genomen. De wandeling ging verder als volgt: ik volgde de Kalverstraat naar het Spui en sloeg rechtsaf naar het Begijnhof. De woningen rond deze charmante binnentuin bieden onderdak aan alleenstaande vrouwen die hun gelofte reeds hadden afgelegd. De kleine kapel is ook zeker een bezoekje waard.

De tweede dag in mijn hotel Amsterdam volgde de rest van Amsterdam: een reeks concentrische grachten, gekenmerkt door kerken en andere monumenten die kunnen worden gebruikt om te navigeren in de stad. De toren van de Westerkerk (West-kerk) is de hoogste en meest onderscheidende met zijn mooie blauwe kroon. Het Anne Frank Huis en het Homomonument kun je natuurlijk ook moeilijk links laten liggen. Ik was er vroeger al eens geweest maar tijdens mijn korte vakantie in dat hôtel à Amsterdam besloot ik ze nog eens aan te doen. Verder hield ik aan langs de Prinsengracht naar de Haarlemmerstraat, met z'n vele restaurants, terrasjes en boetieks.

 

amsterdam

Eenmaal op de Haarlemmerstraat ging ik richting Centraal Station. Amsterdam's attracties zijn werkelijk bedoeld voor de hele familie. De volgende keer dat ik voor een hotel in Amsterdam zal het dus zeker met m'n vrouw en kinderen zijn! Ook is het natuurlijk bijzonder makkelijk om de drukte van de grote stad te ontvluchten en in alle rust overnachten in één van de leuke steden of dorpen in de regio van Amsterdam, zowat even leuk dan in een Hotel Amsterdam zelf! Dit kan al op amper 10 tot 20 autominuten vanaf Amsterdam of in korte tijd met het openbaar vervoer.

Veel informatie hieromtrent vond ik mijn erg gezellige hotel in Amsterdam. Rondom Amsterdam valt genoeg te beleven. De meest bekende attracties zijn: de Zaanse Schans, de Bloemenveiling en Keukenhof. Maar er is meer. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Geldmuseum, een museum over de psychiatrie of een bezoek aan het prachtige eiland Texel. Veel hotels Amsterdam laten je meteen met alle grote troeven van de stad en de streek kennis maken!

10-02-09

Logeren van Brugge tot Zeeland

De prachtige driehoek tussen Breskens, Knokke en Brugge is zonder twijfel één van de leukste gebieden om een uitstap in Nederland en België te maken. Cultuur, natuur, zon, zee & strand: de driehoek heeft het allemaal en laat je naar hartelust genieten!

Wie kan genieten van een vakantie Zeeland, zal zeker ook een romantisch weekendje Brugge weten te appreciëren, kijk maar eens wat dit laatste betreft op deze schitterende reisgids Brugge, boordevol praktische informatie over deze wonderbaarlijk mooie en volstrekt unieke stad!

14:44 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, hotel, logeren, brugge, overnachten, knokke, zeeland, hotels |  Facebook |

Bruisend Brugge: cultuur en romantiekfotostad2


De onvergetelijk mooie eeuwenoude stad Bruges is een perfect voorbeeld van het samengaan van geschiedenis, cultuur en hedendaagsheid. Deze middeleeuwse stad kende zijn sterkste groei tussen 1200 en 1400, toen het Zwin, de voormalige zeearm tussen Knokke (België) en Cadzand (Nederland) nog niet verzand was en nog een bevaarbare waterweg en een belangrijke handelsroute was naar de zee. Het einde van de hoogdagen van Brugge was dan ook duidelijk verbonden met het dichtslibben van het Zwin (vandaag een prachtig natuurreservaat). Brugge kwam met recht en reden op de lijst van het UNESCO wereldergoed terecht, niet in het minst vanwege de onschatbare historische waarde van de binnenstad. Brugge is de uitgelezen plaats om de middeleeuwen opnieuw te leren kennen. De sfeer van deze tijd is nog in elke straat en op elk plein voelbaar.

Het is absoluut een unieke ervaring om te logeren in één van de hotels Brugge die je vaak in historische panden aantreft die volledig omgeturnd werden tot prachtige luxe hotels Brugge. Het leeuwendeel van deze hotels in Brugge vallen wel iets duurder uit dan de goedkope hotels Brugge maar hiertegenover staat dat een verblijf in een luxe hotel Brugge dan ook een onvergetelijke ervaring is.

Brugge Pand Hotel Je kunt bijvoorbeeld een logement boeken in het Pand Hotel, gelegen op een kleine boogscheut van de wonderbaarlijke rozendhoedkaai (zie foto). Het Pand hotel is een uiterst charmant hotel Brugge en tevens een prijzenwinnend concept. Je overnacht hier midden in het historische centrum en de beste plekjes zijn maar een paar stappen verwijderd van het hotel Bruges.

Op een steenworp van het Pand hotel tref je het hotel Die Swaene aan, een ander treffend voorbeeld van een luxe hotel in Brugge dat je daarenboven ook nog eens laat genieten van een deugddoend binnenzwembad. Dé plaats om even alle drukte van de dag aan zich te laten passeren. Hotel Die Swaene kun je niet bij de goedkope hotels Brugge onderbrengen maar het is absoluut de moeite waard om er één of meerdere nachten te overnachten.

Dit zijn twee van de absoluut beste hotels Bruges waar men kan logeren in een echt luxury hotels bruges. Om van de voordelen van een kamer aan goedkope prijzen te genieten kun je makkelijk een kijkje nemen tussen de aanbiedingen op het internet.

14:43 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotel, logeren, brugge, citytrip, hotels, luxe hotel |  Facebook |

Logeren in Knokke: zon, zee en strand

fotoknokkestart


Knokke is ook één van de badsteden die al jaren het hoogst aangeschreven staan. De mondaine badstad heeft alle troeven om van je verblijf een absolute topper te maken. Een dagje spenderen in de winkelstraten, langs de honderden exlusieven en mondaine winkels, of lekker uitgebreid gastronomisch dineren, een wondermooi hotel Knokke boeken, ...

Knokke is voor velen de laatste halte voor men de Nederlandse grens oversteekt en in Zeeuws-Vlaanderen terechtkomt. Zonder overdrijven is Knokke één van de best onderhouden en allermooiste badsteden van de Belgische Kust. Een weekendje overnachten in een hotel Knokke is meestal wel iets duurder dan in andere badsteden aan de Belgische Kust maar hier staat tegenover dat men er heel wat voor terugkrijgt. Knokke is ook de ideale uitvalsbasis voor wie tochtjes met de fiets wil maken in de polders van Zeeuws-Vlaanderen in Nederland of Noord West-Vlaanderen. Vanuit het hotels Knokke kan men zonder problemen een tochtje maken doorheen het prachtige natuur- en vogelreservaat het Zwin of genieten van de zee en het vakantiegevoel.

Er zijn ook twee hotels Knokke die iedereen zeker bekoren. Er is het Golfhotel Zoute hotel Knokke, en het hotel Gresham.

Knokke_Golfhotel Zoute

Het Golfhotel Zoute hotel Knokke is een onlangs volledig gerestaureerd hotel en kun je makkelijk bij één van de charmantste hotels in Knokke ondergebracht worden. Daarenboven kan je in het Golfhotel Zoute ook nog eens van het lekkere restaurant genieten waardoor dit hotel het ideale hotel is voor wie zicht gastronomisch wil laten gaan tijdens een weekje aan de kust in half pension.

Knokke_Hotel Gresham


Hotel Gresham
ligt op een boogscheut van het Casino en is een klein hotel met een onvergetelijk charmante 'feel'.Hotel Gresham is een absolute aanrader voor wie er even helemaal wenst uit te zijn en niet wenst af te rekenen met een doordeweekse hotelmentaliteit.

 

Knokke_Hotel Prins Boudewijn


Hotel Prins Boudewijn
ligt op een paar passen van de Markt in Knokke en is dus een echt centrumhotel. Ook de lagere prijzen zijn hier niet vreemd aan. Toch biedt Hotel prins Boudewijn een perfecte service en kwalitatieve accomodatie aan.

 


Wie Knokke éénmaal bezocht heeft keert ongetwijfeld terug, deze heerlijk mooie badstad heeft in de zomer letterlijk alles te bieden wat je maar wensen kan. Er zijn een heleboel activiteiten, zoals het jaarlijks vuurwerkfestival, en bijvoorbeeld ook heel wat tentoonstellingen.

14:32 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie, hotel, logeren, overnachten, knokke, verblijf, hotels |  Facebook |