08-07-09

Zalig genieten in een hotel in Aarlen (Zuid-België)

Ben net terug thuis gearriveerd van een heerlijke vakantie in een hotel in Aarlen, hoofdstad van de provincie Luxemburg en één van de oudste steden van België. Het bleek een zeer actieve stad op administratief gebied met talrijke Romeinse schatten. De natuur en de biodiversiteit (vooral aan te raden als je in hotel in Aarlen verblijft: het natuurpark "Haute Sûre et Forêt d'Anlier" van Martelange en natuurlijk ook het domein rond de Attertvallei) zijn echt fenomenaal. Ik probeerde ze af te wisselen met de vele uiteenlopende musea en het schitterende erfgoed dat een erg traditiegetrouw verleden verraadt.

De reiziger vindt tijdens een weekendje of langer in een hotel Aarlen een bijzonder divers patrimonium, talrijke musea, tradities en natuuroorden van biologisch en landschappelijk belang. De grensstreek rond Aarlen heeft al eeuwenlang erg belangrijke wegen gekend - de Romeinse heirwegen in het verleden en de Europese autosnelwegen vandaag de dag - en speelt nog steeds een culturele en commerciële rol, zoveel was duidelijk tijdens mijn paar dagen in dat Hotel Arlon. Echt heel veel mogelijkheden om tentoonstellingen mee te pikken, marktjes te bezoeken, galerijen te zien, voluit te genieten in ontspanningsoorden en vele schitterend gelegen hotels in Aarlen.

Ook in de aangrenzende gemeentes zijn langs de Rulles vele kastelen en romantische vijvers bewaard gebleven. Lahérie bijvoorbeeld, niet zo gek ver van mijn goedkoop hotel Aarlen heeft op schitterende wijze het typische karakter van een echt Ardeens dorp behouden. Ook Guirsch is erg de moeite waard, het is een van de oudste dorpen in de buurt van Aarlen, gelegen op de top van een heuvel en bijna volledig omringd door het Groothertogdom Luxemburg. In een van de hotels Aarlen centrum verveel je je nooit!

19:15 Gepost door sigmund44 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reizen, genieten, hotel, overnachten, trip, hotels, aarlen |  Facebook |